KDOP turisztikai pályázat keretében

Nagyvelegen megújult az Evangélikus Turisztikai Szálláshely, illetve felépült Pápán az új Turisztikai központ

Evangélikus reformációi emlékutak - zarándokutak

az Közép-Dunántúli régióban

A Magyarországi Evangélikus Egyház több mint 252 millió Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli programjában. A beruházás során nemcsak egy új, országos jelentőségű vallási tematikus út valósult meg, hanem új munkahelyeket is teremtettek. 

A támogatás lehetővé tette a Magyarországi Evangélikus Egyház számára új, komplex zarándokútvonal és zarándokszálláshely létrehozását, valamint segítette a projekt által érintett helyszínek egyháztörténeti, történelmi, kulturális és néprajzi örökségének kutatását, feldolgozását, bemutatását és megőrzését.

A projekt célja egy olyan, a vallási indíttatáson túlmutató turisztikai termék létrehozása volt, amelyet hazánkban eddig egyetlen turista- vagy zarándokút sem biztosított. A jelentősebb helyszíneken az egyházi épített örökség látogatóbarát felújítása is megvalósult. Egy helyszínen zarándokszálláshely létrehozására is sor került.

A projekt széles körű társadalmi összefogással valósult meg, együttműködve civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, hagyományőrző csoportokkal. A cél egy olyan turisztikai attrakció létrehozása volt, amely széleskörű, saját és kapcsolódó szolgáltatási palettájával a kulturális és természet közeli turizmusnak üde és egyedi színfoltját képezi.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt üzemeltetését a Magyarországi Evangélikus Egyház keretében működő központi iroda koordinálja. A projekt összes elszámolható költsége 265 493 985 Ft, az igényelt támogatás összege 252 219 286 Ft.

A fejlesztésekről bővebb információt a www. palyazat.lutheran.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Magyarországi Evangélikus Egyház

1085 Budapest, Üllői út 24.

www.lutheran.hu


Eseménynaptár

Naptár

2022. szeptember
H K Sz Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30